tirsdag 17. mai 2011

Hurra!

 "17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og beseglet medlemmene av RiksforsamlingenEidsvoll landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges konge.
Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten.
17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog."
- Wikipedia

Da jeg bestemte meg for å skrive dette innlegget, gikk det opp for meg at jeg ikke hadde tatt et eneste bilde idag. Derfor googla jeg "17. mai Brønnøysund", og da fikk jeg bla. opp dette bildet:... dette bildet er fra 2001, og viser faktisk min onkel Bjørn-Tore, søskenbarnet mitt Rakel, og farfar.
Hvilken tilfeldighet! Kjempemorsomt, syns jeg. : )

Gratulerer med dagen, Norge!

1 kommentar:

Åshild Martinsen sa...

Liker å lese en blogg der vedkommende skriver rett! Er så mange blogger med hundrevis av skrivefeil... Gotta love it!
Koselig innlegg, miss Siljur!
Klem Åshild :-))