lørdag 7. januar 2012

Til guttene

Vi jenter vi hater å mase. Vi hater å ta opp telefonen og sende en tekstmelding til deg, bare fordi du ikke sendte en først; men vi bare, slik at du skal skjønne at vi tenker på deg. Vi hater når du ikke svarer, og vi hater når du svarer først, men deretter slutter å svare. Vi hater når vi prøver å være kostbare, og du ikke lar høre et pip fra deg. Vi hater når du har en unnskyldning, men ikke bruker 1 minutt på å gi oss den.
Vi jenter vi hater når vi prøver å få gjennom et budskap, og du later som du ikke skjønner hva vi mener; når du spøker det bort. Vi hater når du er kostbar.
Vi jenter forstår oss ikke på dere gutter. Vi lever livene våre, mens vi prøver hardt å forstå dere. Vi streber etter å skjønne betydningen av handlingene deres - eller mangelen på handlinger.
Vi jenter blir forferdelig usikre av dere gutter. Vi biter negler og lager oss store tankespinn i de ørsmå hodene våre. Er det så vanskelig å si "prates, jeg er opptatt"..? Da får vi i det minste en viss pekepinn!
Vi jenter hater som sagt å mase, men vi blir nervevrak av å sitte intetanende tilbakelent i en stol. Det er ikke sikkert dere syns vi maser engang, men vi føler det sånn, siden det er vi som gjør 3 av 4 forsøk på kontakt - men vi føler det sånn, for dere forteller oss ingenting! Det er kanskje mange jenter som ikke kjenner seg igjen i det jeg skriver, men jeg vet at det også er mange som kjenner seg godt igjen.
Så kjære gutter, kan dere være så snill og si alt rett ut, for oss, jentene, sin skyld? Kan dere la oss slippe å sitte på pinnebenken hele tiden? Det hadde gjort alt så mye enklere. Kanskje for dere også?


Med hjertelig hilsen jentene.

Ingen kommentarer: