søndag 26. februar 2012

Sta treåringer og kompromisser

Her kommer et mammarelatert innlegg, som det kanskje ikke er så mange av på bloggen min, siden jeg ikke bor sammen med stjerna mi på fulltid lenger.
I kveld er min siste kveld sammen med henne på en stund, og da var det ikke særlig gøy å krangle om hvorvidt dusjing var lurere enn bading. Stjerna har arvet Supermannens hud, og har tendenser til atopisk eksem. Da sier det seg selv at hun har bedre av en rask dusj enn et langt bad. Problemet er bare at Stjerna hater å dusje, og hun hater også å vaske håret. Etter inngåelse av en del kompromisser, som feks. å sette to klistremerker i smøredagboka (se lenger ned) istedetfor ett, og at hun skulle få være våken litt lenger. Det ble som vanlig hos treåringer en del gråting før vi fikk til å inngå disse kompromissene, men etterhvert kom vi fram til en avtale begge kunne leve med. 
Visste du at treåringer gråter for alt som ikke er helt som de vil at det skal være?Litt om smøredagboka: siden Stjerna har tendenser til atopisk eksem, er hun veldig tørr i huden. Vi voksne er ikke så flinke å huske og smøre, så da passet det fint at jeg ramlet over en smøredagbok på apoteket. Smøredagboka er er liten bok med dagoversikt; mandag, tirsdag, onsdag, osv. Hver dag har to kolonner; morgen og kveld. For hver gang vi smører, får Stjerna sette ett klistermerke. Jeg syns dette var genialt, da dette får henne til å huske smøringen, og at hun dermed minner oss voksne på det. 

Det er ikke lett å få treåringer til å gå med på alt du sier og kommanderer, det er derfor viktig å inngå kompromisser hvis det lar seg gjøre. Det er også smart å innføre en slags "belønning" for å gjøre sånne ting som kanskje ikke er så morsomt; Stjerna får feks. fluor etter tannpussen. Dette har gjort pussinga forferdelig mye enklere, og vi (les: hun) sparer oss (les: seg) mange tårer.

Er det feil å inngå kompromisser? Bør man stå på sitt, og nekte slingringsmon? Hva syns dere?

I morgen skal hverdagen gå som vanlig for husholdningen her igjen, mens jeg reiser tilbake til Trondheim. Alene.. Bu.
Men først, kosedag med mamma og lillesøster!

Ingen kommentarer: